vrijdag 22 maart 2013

Fallas in Valencia

Hallo iedereen!

Deze dinsdag was het de laatste dag van de Fallas in Valencia, en dan is het altijd groot feest. Wat zijn de Fallas? Wel, een hele week lang staan er in alle straten van Valencia Fallas, dat zijn grote "poppen" en scènes die vanalles kunnen betekenen. En op de laatste dag worden ze allemaal gewoon in brand gestoken. Ergens wel zonde als je zo meteen de foto's gaat zien. Want er zitten echt wel pareltjes tussen!

We hebben met 5 personen een auto gehuurd en we zijn blijven overnachten op een appartementje. De dag erna hebben we nog een beetje sight seeing gedaan in Valencia. Het was weer een topweekend. Ja eigenlijk was het weekend, want die dinsdag was meteen ook een feestdag en de Spanjaarden houden van de brug te maken! Hip Hoi! Vakantie!

Hieronder zijn alle foto's:
Eline super blij dat ze na al die tijd nog eens met de auto kon rijden.


De Falla vlak bij ons appartement
















Dit was de winnaar van dit jaar. Heel mooi he! Echt zo zonde dat dit allemaal in vlammen is opgegaan...


Een foto van een Falla die verbrand werd. We mochten van de brandweer eigenlijk veel te dichtbij komen. Iedereen vluchtte naar achter vanaf dat het vuur heviger werd. Zo heet was het!


Dit is een filmpje van de vlammen!

En zo is onze eerste dag geëindigd. Met een lekker warm vuurtje, haha!

Ontbijtje in het appartement. En Travis is ons die nacht nog komen vergezellen want hij had geprobeerd om met een bus van een organisatie van de school terug mee te rijden, maar uiteraard had hij dat niet betaald en is hij van de bus gegooid. En dan is hij maar bij ons komen crashen...

De tweede dag heb ik Jef zijn pakketje op de post gaan doen, hij is bijna jarig! En het postgebouw daar is zoooo mooi! Je mocht wel alleen maar foto's nemen van het plafond. Wauwie!

Belgische biertjes in de Mercado Central!

Sight seeing bus!


Zo, dit was mijn Fallas avontuur. Vanavond komt JANA naar Alicante! Jawel, Jana van het eerste semester! Ik kijk er heel erg naar uit! We gaan vanavond iets typisch Italiaans eten. Eva en Daniele gaan voor ons koken. Supplì heet het. Ik ben eens benieuwd! En morgen is het Spring Festival! Het wordt weer een drukke week... Ik hou jullie op de hoogte!:)

Maxime

Geen opmerkingen:

Een reactie posten